Koszty pierwszego przeglądu serwisowego (300 km) - Wersja do druku +- Forum heist.pl (http://heist.pl/forum) +-- Dział: Warsztat (http://heist.pl/forum/forumdisplay.php?fid=5) +--- Dział: Przeglądy serwisowe, polecane serwisy (http://heist.pl/forum/forumdisplay.php?fid=28) +--- Wątek: Koszty pierwszego przeglądu serwisowego (300 km) (/showthread.php?tid=14) Strony:
1
2
|
Koszty pierwszego przeglądu serwisowego (300 km) - vect0r - 07-21-2016 Witam! Pomyślałem, że może nowych użytkowników zaciekawi koszt pierwszego przeglądu Heista, wykonanego w katowickim Harley'u. Faktura uwzględnia trzy pozycje: 1) olej silnikowy - 26,42 PLN Netto 2) sakwę boczną - 292,68 PLN Netto 3) roboczogodziny (policzone razem, tzn. przegląd plus montaż sakwy) - 455,28 PLN Netto Razem: 952,49 Brutto. Wszystko przebiegło w miłej atmosferze i bez problemów. Przy okazji usunięto usterkę odpowietrzania korka wlewu zbiornika paliwa, o czym wspominam w tym wątku: Problem z odpowietrzeniem zbiornika paliwa. Zapraszam do dzielenia się informacjami i kosztorysami przeglądów Waszych maszyn u rożnych dealerów. Pozdrawiam Vect0r. RE: Koszty pierwszego przeglądu serwisowego - Katowice - dandiulto - 09-09-2016 Motoradom Koszt 1 serwisu: - przegląd 90 netto - olej sort 10w40 ss - 36,59 netto - wyważenie koła 30 zł netto razem 192,61 brutto RE: Koszty pierwszego przeglądu serwisowego - Katowice - vect0r - 09-09-2016 Jak widać różnica znaczna. Czynię przymiarki do kolejnego (mam już niemal 1000 km) i przy okazji wybadam alternatywy. Dzięki za wieści :-) Pozdrawiam Vect0r. RE: Koszty pierwszego przeglądu serwisowego - piotr.piskozub - 09-16-2016 Przeglądy w HD w Krakowie to około 520 PLN brutto za robociznę + koszty ewentualnych części/płynów. Ja zrobiłem trzy przeglądy i tylko wymieniałem olej (Motul 300V 10W50) - wszystkie części, jeśli były wymieniane - były wymieniane na gwarancji. Również regulacja luzów zaworowych przy przeglądzie na 1000km była wliczona w cenę. Plusem przeglądów w HD jest niewątpliwie to, że przy okazji można potestować inne motocykle. Pozdrawiam, Piotr RE: Koszty pierwszego przeglądu serwisowego (300 km) - champion - 03-03-2017 Właśnie jestem po 1 przegladzie i znowu muszę pochwalić MOTOSZOPA z Gdańska. Koszt 300 zł zawierał wymianę oleju, regulację zaworów, obrotów, odpowietrzenie hamulca, poprawę elektryki /okazało się, że złączki są fabrycznie zbyt słabo pozaciskane/. Dodatkowo dostałem sporo cennych rad. No i co najważniejsze, mechanik przyjechał do mnie! Biorąc pod uwagę odległość jaką musiałbym przejechać na Haiu i warunki pogodowe jakie teraz mamy, to był jedyny rozpatrywane przezemnie wariant. RE: Koszty pierwszego przeglądu serwisowego (300 km) - vect0r - 03-03-2017 No to super! Kolejny punkt dla nich. A może podzielisz się w nowy temacie dobrym radami? :-) RE: Koszty pierwszego przeglądu serwisowego (300 km) - grymaszek - 03-03-2017 No nie mogę tego czytać. Czy już nikt nie grzebie przy swoim motorze ? Za tą kasę na serwisy, to by można sobie już coś fajnego do motoru kupić . Chociaż z drugiej strony Was rozumiem, gwarancja, ale z czasem mam nadzieje że się to zmieni . RE: Koszty pierwszego przeglądu serwisowego (300 km) - vect0r - 03-03-2017 Tu się raczej nie ma co dziwić... Bez przeglądu, bez gwarancji. Kropka. RE: Koszty pierwszego przeglądu serwisowego (300 km) - grymaszek - 03-03-2017 a ile czasu trzeba się z tą gwarancją męczyć? RE: Koszty pierwszego przeglądu serwisowego (300 km) - vect0r - 03-03-2017 Dwa lata. |