Liczba postów: 660
Liczba wątków: 96
Reputacja:
7
Miejscowość: Polska
07-26-2016, 03:44 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-16-2016, 09:53 AM przez vect0r.)
O proszę!
Dziś w drodze z pracy miałem dziwną sytuację. Otóż włączyła się kontrolka długich świateł. Nie reagowała na przycisk, mogłem ją wyłączyć poprzez wyłączenie świateł mijania. Okazało się też, że światła w ogóle nie działają. Sprawdziłem żarówkę - była ok. Okazało się, że jeden z pinów we wtyczce - brązowy, "wyskoczył"... A to ci!
Naprawa nie trwała długo.
Pozdrawiam
Vect0r.
Heist 125 ccm wydech Frameline, sakwa boczna, kierownica Window, korek wlewu Drag Specialites
Liczba postów: 22
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
Miejscowość: Słupsk
Kolego, możesz podpowiedzieć gdzie się znajdują te kostki? Są pod bakiem?
Chciałem rano śmignąć Hajem do pracy...a tu psikus. Ciemność w lampach. Nie miałem czasu szukać przyczyn, ale obstawiam, że coś się wypieło.
Reputacja:
7
Są w kloszu lampy.
Heist 125 ccm wydech Frameline, sakwa boczna, kierownica Window, korek wlewu Drag Specialites
Reputacja:
7
I jak sytuacja? Naprawa udana?
Reputacja:
7
Faktycznie kabli jest tam sporo :-)
Dziękujemy za wieści, pozdrawiam
Vect0r.
Liczba postów: 22
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
Miejscowość: Słupsk
Rozwinę jeszcze wątek, bo wiem już, co powodowało wyłączanie sie świateł.
Okazuje się, że winne są złączki /te w termokurczliwych koszulkach/. Otóż są one zbyt sabo dopasowane. A to oznacza, że piny"wpadają" zbyt głęboko w złączki i opierają się izolacją o "łapki" złączek.
Czyli jak widać brak prądu nie jest spowodowany wypadaniem pinów, tylko ich zbyt głębokim wpadaniem.
Rada na to jest taka, żeby podociskać wszystkie złączki, zarówno te w lampie jak i te pod siedzeniem. Prawdopodobnie dotyczy to wszystkich Heistów, więc radzę zrobić to profilaktycznie.